Regnskog. Selve ordet gir assosiasjoner til tropevarme, mye nedbør og et enormt artsmangfold. Og de største forekomstene av regnskog finnes i tropiske strøk, i et belte på begge sider av ekvator. Men det finnes faktisk regnskog i andre deler av verden også, til og med i Norge. For det er ikke nødvendig med tropevarme for å ha regnskog, men derimot en jevn tilgang på fuktighet.
Norsk regnskog defineres som skogsområder der det kommer minst 1200 millimeter nedbør i året, samtidig som det er minst 200 dager med målbar nedbør. Dette er forhold som vi finner flere steder langs kysten i Sør- og Midt-Norge.
Mest kjent er kanskje de kystnære skogsområdene i Trøndelag og deler av Nordland, der vi finner regnskog som er dominert av gran. Denne naturtypen kalles boreal (=nordlig) regnskog.
På Vestlandet finnes tilsvarende skogområder dominert av furu eller lauvtrær, som vi også regner som regnskog. Denne naturtypen kalles boreonemoral regnskog. Felles for alle områdene, utenom et jevnt fuktig livsmiljø, er en mengde arter som har tilpasset seg dette spesielle lokalklimaet.