• Grønn liste
  • Gul liste
  • Rød liste

Tropisk reke/Scampi

Penaeus ssp.

Tropiske reker kalles både scampi, kongereker og tigerreker i Norge. Over halvparten av alle tropiske reker blir oppdrettet, mens resten er viltfanget.

Spis med god samvittighet

Tropiske reker og scampi fra oppdrett i europeiske land. ASC-sertifiserte scampi fra Vietnam er også et godt valg.

Greit valg, men ikke for mye

ASC-sertifiserte tropiske reker og scampi fra India, Indonesia og Ecuador.

Styr unna

Tropiske reker og scampi uten ASC- og MSC-sertifisering bør du unngå å kjøpe.

Fangstmetoder

Bunntrål, trollgarn, teiner og oppdrett.

Vår anbefaling

Oppdrett av tropisk reke er mange steder med på å utrydde mangroveskog og forurense miljøet. Det foregår også et overfiske av ville tropiske reker og fisket knuser ofte korallrev.

Det finnes oppdrett av tropisk reke som er ASC-sertifiserte, og det finnes MSC-sertifisert fiskeri etter tropisk reke. Sertifiserte tropiske reker og scampi som er oppdrettet i Europa og i Vietnam er beste valget til middag.