Bunntrål, trollgarn, teiner og oppdrett.
- Grønn liste
- Gul liste
- Rød liste
Tropisk reke/Scampi
Tropiske reker kalles både scampi, kongereker og tigerreker i Norge. Over halvparten av alle tropiske reker blir oppdrettet, mens resten er viltfanget.
Spis med god samvittighet
Tropiske reker og scampi fra oppdrett i europeiske land. ASC-sertifiserte scampi fra Vietnam er også et godt valg.
Greit valg, men ikke for mye
ASC-sertifiserte tropiske reker og scampi fra India, Indonesia og Ecuador.
Styr unna
Tropiske reker og scampi uten ASC- og MSC-sertifisering bør du unngå å kjøpe.
Fangstmetoder
Vår anbefaling
Oppdrett av tropisk reke er mange steder med på å utrydde mangroveskog og forurense miljøet. Det foregår også et overfiske av ville tropiske reker og fisket knuser ofte korallrev.
Det finnes oppdrett av tropisk reke som er ASC-sertifiserte, og det finnes MSC-sertifisert fiskeri etter tropisk reke. Sertifiserte tropiske reker og scampi som er oppdrettet i Europa og i Vietnam er beste valget til middag.